Bizim Menu

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi



Eğer sizin de bende olduğu gibi zaman zaman içinizden bir kurabiye canavarı çıkıyorsa, evde hızlıca yapabileceğiniz basit kurabiyelerden birisi kesinlikle un kurabiyesi. Benim tarifimdeki un kurabiyesi de tam ağzınıza layık olanlardan. Ağızda dağılan un kurabiyesi yapmak hiç de zor değil yani.

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi malzemeleri:
  • 1 paket margarin (250 gramlık bir bütün margarin, markası fark etmez ama teremyağla sanırım daha lezzetli oldu)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı çok dolu nişasta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Üstlerine serpmek için yaklaşık bir su bardağı pudra şekeri daha
Hazırlık:
  • Margarini 1-2 saat önceden buzdolabından çıkartın, dışarda beklesin ve yumuşasın. Parmağınızla bastırdığınızda izi çıkacak kadar yumuşak olmalı.
  • Başlamadan önce fırını 160 derecede açın ısınsın.
Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi:
  1. Derin bir kabın içine 1 paket yumuşak margarini koyup üstüne 1 su bardağı pudra şekeri dökün. 1 paket şekerli vanilini de ekleyin. Ve elinizle yağı parçalayarak biraz yoğurun.
  2. Yarım bardak sıvı ayçiçek yağını ekleyip biraz daha yoğurun, 2-3 dakika kadar yani. Cıvık ama kremamsı bir karışım olacak.
  3. Şimdi üç yemek kaşığı çok dolu nişasta ekleyin, ve 4 su bardağı unun önce ilk bardağını ekleyip biraz daha yoğurun.
  4. bir dakika yoğurduktan sonra ikinci bardak unu ekleyip bir dakika daha yoğurun. Birer dakika yoğurarak dört bardak unu tamamlayın, ve en son yumuşak, aynı oyun hamuru gibi bir hamur olana kadar yaklaşık on dakika boyunca kolunuza kuvvet güçlüce yoğurun.
  5. İyice yoğrulunca tam oyun hamuru gibi olacak, kolay şekil verilebilir ve baya yumuşak bir hamur yani.
  6. Bu hamuru elde edince ufak mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp doğrama tahtasının üstüne koyup istediğiniz şekli verebilirsiniz. Önce biraz yuvarlaıp sonra kenarlarından bastırarak dikdörtgen yapabilirsiniz.
  7. Şekil verdiğiniz hamurları büyük bir tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok, hamur zaten yağlı olduğu için. Pişince biraz genişliyorlar o yüzden yarım cm aralıklarla dizin.
  8. Hepsini yapınca önceden ısıtılmış 160 derece fırına yerleştirin ve en fazla 15 dakika, hadi ellere eldiven tak fırını aç çıkart derken en fazla 16-17 dakika fırında kalsınlar.
  9. Fırından çıkardığınızda on dakika soğumaya bırakın tepsiyi. Elinizi yakmayacak kadar soğuduklarında alıp hepsini pudra şekerine batırıp bulayın. Bunun için bir kaseye yarım su bardağı veya daha fazla pudra şekeri dökün ve kurabiyeleri içine batırın. Ve bir tabağa dizin. 
Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi hazır, bol afiyet!





n kurabiyesi nasıl yapılır, un kurabiyesi tarifi, pastane usulü un kurabiyesi tarifi, pastane usulü un kurabiyesi tarifi oktay usta, evde un kurabiyesi nasıl yapılır, kolay un kurabiyesi tarifinişastalı un kurabiyesi, yumurtasız un kurabiyesi


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.