Bizim Menu

Kahvaltılık Sütlü Lor



Bugün vaktim yok, aceleden yazayım hemen. Bilirsini bazen sütçüden alınan süt kaynatırken kesilir, yani bozuk süt olduğu için kaynatınca üstünde peynir parçaları birikir. O sütten süt olarak artık hayır gelmez ama onu peynir, yani lor yapınca inanılmaz lezzetli olur, labne gibi süt tadında nefis bir lor çıkar ortaya. İşte eğer evde böyle bir lorunuz varsa bu tarif onun için. Kahvaltıda hafif ve sütlü, ekmek banmalık nefis bir tarif.
Ha eğer evde ev yapımı lorunuz yoksa marketten "böreklik lor" alabilirsiniz. Onunla da benzer bir tat elde edersiniz. Tarife geçelim.

Kahvaltılık yumurtalı ve sütlü lor malzemeleri:
  • Yarım kg kadar taze ev yapımı veya böreklik lor
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
Kahvaltılık sütlü lor yapılışı:
  1. Büyük bir tavaya iki yemek kaşığı çok dolu tereyağını koyun, altını yüksek ateşte 8-9 saniye açın. Yağ erimeye başlayınca altını kısın ve yağ parçalarını çatalla tutup gezdirerek eritin.
  2. Eriyen tereyağına lor peyniri ekleyin ve kaşıkla hafifçe karıştırın. Kısığa yakın orta ateşte yaklaşık 5-6 dakika loru pişirin. 
  3. Ardından üstüne bir çay bardağı sütü dökün ve lor peyniri sütü emene kadar kısığa yakın orta ateşte fazla karıştırmadan pişmeye bırakın.
  4. Süt biraz azalınca yumurtaları kırın ve bir çay kaşığı tuz atın. Yumurtaların karışması için iyice karıştırın ve yumurtalar pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  5. Yumurtalar pişince suyunu iyice çekmesi için kısık ateşte bir dakika daha pişirin. Ardından altını kapatın.
Nefis kahvaltılık sütlü lor tarifi hazır, bol afiyet!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.