Bizim Menu

Çilekli Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?



Herkese selaminkolar!
Malum Ramazan ayındayız, misafirler oluk oluk akıyor evlerimize, serinletici, nefis tatlılar arıyoruz. Magnolia tatlısı kesinlikle bunlardan biri. İnternetteki diğer tariflerin çoğunda magnolianın pudingini evde kendiniz yapın demişler, un, nişasta, süt, şeker ve yumurta sarısıyla. Ancak üzgünüm ama, o bildiğimiz ev yapımı muhallebi ne yazık ki magnoliaya o olması gereken dehşet verici lezzetini vermiyor. Bu bir kıvam problemi değil, aroma, tat problemi. Evde yaptığımız muhallebi, yani puding aroma açısından yetersiz kalıyor. Halbuki orijinal magnolia yediyseniz, aromasının, tadının çok başka olduğunu bilirsiniz.
Bu yüzden olsa gerek ki, yabancı sitelerde ecnevi kardeşlerimiz muhallebiyi kendileri yapmıyorlar. İsteseler yaparlar onlar da, ama yapmıyorlar, hazır puding kullanıyorlar. Güzel bir vanilya aromasını başka türlü vermek mümkün değil, öyle şekerli vanilin koymak filan da işe yaramıyor.  O yüzden ben de hazır puding karışımı kullanarak yapıyorum artık, çok daha lezzetli oluyor, hem de pratik.

Çilekli magnolia malzemeleri:

  • 1 paket Dr. Oetker veya Cartedor vanilyalı puding 
  • 1 litre süt
  • 1 kutu 200 ml krema (sek veya sütaş marka olanlar bu tarif için daha iyi) 
  • 1 paket toz krem şanti
  • İçine sıvı çekmeye müsait bir paket bisküvi veya 8-9 adet un kurabiyesi
  • 8-9 adet çilek
Hazırlık:
  • Çilekleri bol suya tutarak iyice yıkayın tek tek. Yapraklarını ve ezik çürük yerleri varsa oraları bıçakla kesip kopartın. Yıkanmış olanları bir kenarda süzülmeye bırakın.
Çilekli Magnolia Tarifi:
  1. Önce kurabiye ve bisküvi olayını açıklayayım. Eğer evde önceden yaptığınız artmış un kurabiyesi varsa kesinlikle onu kullanın, en çok o yakışıyor. Altı yedi, varsa sekiz dokuz tane yeterli olur. Un kurabiyeniz yoksa içine sıvı çekmeye meyilli bisküvilerden en çok ve kolay bulunanları burçak bisküvi veya cicibebe bisküvi. Hangisi derseniz cicibebe daha iyi bence, ama o yoksa burçak da olur. Bu bisküvilerden cicibebe kullanacaksanız 15-16 tanesini mutfak robotunda yani rondoda çekip toz haline getirin. Burçak kullanacaksanız bir paket yeterli. Rondonuz yoksa bir bezin arasına koyup sert bir şeyle vurarak ezin. 
  2. Şimdi öncelikle bir paket puding tozunu, arkasında yazan talimatlara göre pişirin. Genelde 3,5 bardak süt kullanın yazar, yani 750 ml kadar. Kaynayana kadar sürekli karıştırın, zaten arkasında yazıyordur, o iş sizde.
  3. Puding pişince ocaktan indirin ve bir kenarda on dakika soğumaya bırakın.
  4. Bir poşet krem şantiyi yarım bardak sütle iyice çırpın, koyu kıvamlı olmasını istiyoruz, cıvık değil. O yüzden yarım su bardağı süt yeterli. 
  5. Çırptığınız koyu kıvamlı hazırlanmış krem şantiyi on dakika beklemiş olan pudinge dökün, ve karıştırın.
  6. Pudingi şimdi iyice soğuması için bir kenarda bir saat kadar bekletin. Hızlı soğutmak için soğuk su dolu bir kaba tenceresini oturtabilirsiniz.
  7. Soğuyan, yani ılınan pudinge bir kutu kremayı döküp karıştırın. 
  8. Çilekleri yuvarlak ve ince ince dilimleyin, 
  9. Servis edeeğiniz kaseleri hazırlayın. Ilınmış pudingten kaseye bir dolu kaşık koyun. üstüne bir tatlı kaşığı dolusu bisküvi veya kurabiye tozu serpin. Bir kaşık daha puding koyun ve bir kat daha toz serpin. Bir kat daha puding koyup üstünü çilek dilimleriyle süsleyin. İsterseniz aralara da çilek parçaları koyabilirsiniz.
  10. Tüm kaseler hazır olunca buzdolabına yerleştirip hepsini bir saat kadar bekletin.
Not: Eğer birkaç saat sonra yiyecekseniz içine çilek koymayın çünkü çilekler suyunu kaybedip kötüleşiyo suyunu kaybedince. Yenmeden / servisten hemen önce çilekleri dilimleip üstüne dizerseniz daha iyi olur. Çilekler tazeyken daha lezzetli oluyor.
Ayrıca dolapta bir geceden fazla bekletmeyin, kıvamı bozuluyor. Aynı akşam tüketmekte fayda var. 

Çilekli magnolia hazır, bol afiyet!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.