Bizim Menu

Kahvaltılık Domatesli Yumurta

Ay uzun bi' aradan sonra merhaba...
Yoğunluktan yeni tarif eklemeyeli ne kadar uzun zaman olmuş! Ah, yaşlandık. Nerede o her gün tarifler yazan  eski Hayat abla?

Siz tatlı acemilere kahvaltılık değişik sayılabilecek  bir tarif yazayım bugün. Hem basit hem lezzetli. Valla bence bana ait, ama başka yapan da var mıdır bilemiyorum. Menemenin biraz ufak versiyonu.

Domatesli Yumurta Malzemeleri:
  • 3 büyük domates (veya 4 orta/ufak domates)
  • 2 yemek kaşığı sıvı ayçiçek yağı
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay kaşığı az dolu karabiber
  • 1,5 çay kaşığı çok dolu tuz
Domatesli Yumurta Yapılışı:
Domatesleri yıkayıp varsa saplarını kopartın. Sonra domatesleri püre haline getirmeniz gerek. Bunun için ya el rendesinde rendeleyin; ya da mutfak robotunda (rondo, yani ufak yuvarlak olan alet) püre olana kadar çekin.
(Rondoyu kullanmayı bilmeyen acemiler size sesleniyorum: kabuğunu soymanıza gerek yok, sadece domatesi üç dört parçaya ayırıp rondoya atın, kapaklarını kapatıp 15 20 saniye çalıştırın yeterli.)

Püre haline getirdiğimiz veya rendelediğimiz domatesi çok ufak olmayan bir tavaya alalım ve yemek kaşığıyla ölçerek 2 kaşık ayçiçek yağı ekleyelim. İsterseniz 3 kaşık da olur. 

Ocağı yüksek ateşte yakıp domates hafifçe fokur fokur kaynamaya başlayana kadar bekleyelim; ama beklerken arada bir karıştıralım.

Fokurdayınca içine yumurtaları kıralım ve hemen karıştırıp dağıtalım yumurtayı. Ve hemen hızlıca tuz ve karabiberini atalım. Yine karıştıralım.

Yumurtayı kırdıktan sonra ocağı biraz kısıp orta ateşte yumurta pişene kadar yani yaklaşık 2-3 dakika falan pişirelim karıştırarak. 

Domatesli yumurta hazır, bol afiyet!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.