Makarnaların en güzeli, domatesli makarna bence. Bütün o alfredolar falan halt etmiş. Peki makarna nasıl yapılır derseniz, acemiler için detaylı olarak anlatayım hemen.
Domatesli makarna malzemeleri:
- 3 adet büyük veya orta boy domates (çok küçük olmasın yeter)
- 1 paket makarna (istediğiniz çeşitte)
- bir yemek kaşığı dolusu tereyağı veya o yoksa 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- bir tatlı kaşığı domates salçası
- 4-5 diş sarımsak (veya iki çay kaşığı sarımsak tozu) (evde yoksa şart değil)
- 3-4 sap maydanoz (evde yoksa şart değil)
- tuz, kekik, pulbiber, karabiber
Makarna yapılışı:
Büyük boy tencereye 10 bardak çeşme suyu koyun. Tencereyi ocağa koyup altını en yüksek derecede açın. Ağzını kapatın ki çabuk kaynasın.
Yaklaşık 10 dakikada fokurdamaya başlayacaktır.
Su kaynayana kadar siz domatesleri rendeleyin. Veya rondo'nuz varsa sarımsaklarla beraber rondoya atıp püre haline gelene kadar çekin. Rondonuz yoksa domatesleri ve sarımsakları rendeleyip karıştırın.
Su kaynayınca tencereye bir yemek kaşığı dolusu tuz ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı veya zeytinyağı dökün. Bir parça yağ makarnanın dibe yapışmasını engeller ve hafif tat verir. Ardından 1 paket makarnayı da içine dökün. Her makarna cinsinin pişme süresi farklıdır. Makarna paketinin arkasındaki pişirme talimatında yazan süre kadar zaman tutun. Süre dolunca altını kapatın.
Haşlanan makarnaları süzgeç yardımıyla süzün. Makarnalar süzgeçte beklesin.
Boşalmış olan tencere hala sıcakken içine tereyağını veya o yoksa ölçüsü kadar sıvıyağı koyun. Altını yakın. Yağ eriyip kızmaya başlayınca sarımsaklı domates püresini içine dökün.
Maydanozlar hazır değilse altını kısın siz hazırlayana kadar yanmaması için.
3-4 sap maydanozun saplarını koparın. Yalnızca yapraklarını seçip bol suya tutarak iyice yıkayın. Tahtanın üzerinde bıçakla ince ince kıyın. Domateslerin içine atın.
Karıştırın.
1 yemek kaşığı salçayı hızlıca bir kasenin içine koyup yarım bardak suyla sulandırıp çırpın. Tencereye dökün.
Tenceredekileri iyice karıştırıp içine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı kekik (bol bol), 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pulbiber atın. Hepsini karıştırın, sonradan koyduğunuz salça da kaynamaya başlayınca altını kapatın.
Süzgeçteki makarnaları yavaşça tencereye dökün. Sosla makarnaları iyice karıştırın.
Domates soslu makarnanız hazır. Sıcak tüketin. Yanında yoğurtla tavsiye edilir. Afiyet olsun.
Domatesli makarna tarifi için yorum bırakmayı unutmayın!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Çekinme çekinme. Yorum yap.