Bizim Menu

Hindistan Cevizi Topları Nasıl Yapılır?



Dünya acayip bir yer. Hele hindistan cevizi ise bence çok acayip bir besin. Ama malum bayram günü fazla vaktim yok, çok dırdır etmeden tarife geçeyim.

Hindistan cevizi topları malzemeleri:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı kahvelere konan toz halindeki kahve kreması (coffee mate marka mesela)
  • 4 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 kutu 200 ml krema (SEK marka daha iyi olur, veya Sütaş)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Topların dışını bulamak için bir avuç daha hindistan cevizi
Hindistan Cevizi Topları yapılışı:

Derin bir kabın içine bir su bardağı toz kahve kreması ve bir su bardağı pudra şekeri, bir paket şekerli vanilin, 4 su bardağı dolusu hindistan cevizi ve en son bir kutu kremayı boşaltın. 
Hepsini elinizle bir güzel yoğurun, yaklaşık on akika kuvvetli şekilde yoğurmanız gerek, en son şekil almaya müsait ve biraz yapışkan bir harç haline geliyor. Kullandığınız krema cıvık bi kremaysa harcınız da azcık cıvık olabilir, yarım avuç kadar hinistan cevizi ekleyerek cıvıklığı giderebilirsiniz. Zaten yoğurduktan sonra buzdolabına bir saat bekleteceksiniz, dolapta da katılaşıyor.
Yoğurduktan sonra buzdolabına ağzını streçle kapatıp yerleştirin ve bir saat bekletin.
Bir saat sonra çıkartıp, ceviz büyüklüğünde veya isterseniz aha ufak parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Topu bir tabağa döktüğünüz son bir avuç hindistan cevizine daldırıp bulayın. Ve hazır olan topu bir tabağa koyup kalanlarını da aynı şekilde yapıp hepsini güzelce tabağa dizin. 
Bu tarifteki ölçülerle ceviz büyüklüğünde 40-45 top çıkıyor. 
Aynı gün tüketmeye çalışın, yoksa buzdolabında en fazla bir gece saklayabilirsiniz, yani en kötü ikinci gün bitirin. 
Hindistan cevizi topları hazır, bol afiyet!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.