Bizim Menu

Sosisli Omlet Tarifi

Kahvaltıların vazgeçilmezi omletgillerden "sosisli omlet" nasıl yapılır?
İşte acemiler, öğrenciler ve bekarlar için ayrıntılı anlatılmış bir tarif!


SOSİSLİ OMLET İÇİN MALZEMELER: (1-2 Kişilik)
- 1 adet büyük yumurta (veya iki küçük yumurta)
- 2 adet kısa parmak sosis
- 2 yemek kaşığının aldığı kadar ayçiçek yağı veya 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 çay kaşığı dolusu tuz, yarım çay kaşığı pul biber

SOSİSLİ OMLET NASIL YAPILIR:
Sosisleri fotoğrafta görüldüğü gibi "ince" şeritler halinde kesin. İki adet kısa sosisten toplamda 7-8 ince uzun şerit çıkıyor.
Yumurtayı bir kaseye kırıp, kasenin içinde çatal yardımıyla çırpın. Sarı ve beyaz iyice birleşene kadar çırpmalısınız. Sonra içine çok dolu olmayan bir çay kaşığı tuz atıp tekrar karıştırın.
Küçük boy tavaya (bu ölçüler için küçük boy), ölçüsüne göre elinizde hangisinden varsa yağı koyun.
Ocağın altını kısık ateşte açın.
Tavadaki yağ eriyip kızınca içine önce sosis şeritlerini atın. Üst üste fazla gelmesinler. Dizili gibi olsunlar.
Ocağın altını orta ateşe getirip, içinizden 90'a kadar sayın. Bu sürede yağ iyice kızıp fokurdamaya başlayacak. Kızgın yağda sosislerin bir yüzü yaklaşık 90 saniye kadar kızaracak. (Kızardıklarında kızaran yüzeyde "şişme" oluyor.)
Bir yüzleri kızarınca hepsini ters çevirin, diğer yüzleri de şimdi 90 saniye kadar kızarsın.
İkinci yüzleri de kızarınca kasedeki çırpılmış yumurtayı tavaya dökün.
Üzerine yarım çay kaşığı kadar pul biber serpin ve yumurta iyice pişene kadar ellemeden bekleyin. (60 saniye kadar)
Yumurta tamamen piştiğinde altını geciktirmeden kapatın.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.