Bizim Menu

Yoğurtlu Makarna Tarifi (Acemiler için Ayrıntılı Tarif)

Tam bir klasik! Acemiler ve öğrenciler için yoğurtlu makarna tarifi. Kolay, hızlı ve lezzetli. Bir ara spesyalim olan ekşi yoğurtlu makarna tarifini de yazayım unutmadan.


Yoğurtlu makarna malzemeleri (4-5 kişilik)

-  Bir paket makarna (istediğiniz çeşitte)
- 10 bardak soğuk su (çeşme sıcaklığında yani)
- İki su bardağının aldığı kadar yoğurt (yaklaşık 350 - 400 gr)
- Bir yemek kaşığı dolusu tereyağı
- tuz, nane, karabiber, pulbiber

Yoğurtlu makarna yapılışı:

- Büyük boy bir tencereye on bardak suyu koyun. Tencereyi ocağa yerleştirip altını en yüksek derecede açın. Ağzını kapatırsanız daha hızlı kaynar.
- Yaklaşık 10 dakikada su fokurdamaya başlar. Suyun fokurdadığını görünce bir yemek kaşığı dolusu tuzu suya atın. Tuzu daha erken veya daha geç atmayın; tam zamanı burasıdır.
- Tuz attığınız kaynamakta olan suya bir paket makarnayı tamamen dökün.
- Her makarnanın cinsine göre ideal pişire süresi farklıdır. Ancak hepsinin ideal süresi paketin arkasındaki pişirme talimatı kısmında yazar. Makarnayı suya attıktan sonra pakette yazan süre kadar zaman tutun. Bu sırada ocak orta ateşte olsun.
Bu arada süzgeci hazırlayın.
- Pakette yazan süre kadar haşladığınız makarnanın altını kapatın. Süzgeç yardımıyla suyunu lavaboya süzün.
- Makarnalar süzgeçte beklesinler. O arada boşalan tencereyi tekrar ocağa koyun. Zaten sıcak olan tencerenin içine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ koyun ve yağı, kaşıkla tutup gezdirerek eritin. Tencere soğuduysa altını kısık ateşte yakıp öyle eritin.
- Tereyağ eriyince süzgeçteki makarnaları yağa dökün ve bütün tencereyi alt üst ederek iyice karıştırın. Bütün makarnalara yağ bulaştığına emin olun. Bu sırada yağın çiğ kalmaması için ocağın altı orta ateşte yanık olsun. Makarna tanelerinin arasından yağın fokurdadığını duymanız gerek. Duyunca altını kapatın.
(Hafif yemek isteyenler makarna kısmını atlayıp direkt yoğurda bulayabilir.)

- Bir kabın içerisinde 2 su bardağı yoğurdu bir bardak su katarak çırpın. İçine 1 çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı nane, birer çay kaşığı da karabiber ve pulbiber atıp karıştırın.
Yoğurdu tenceredeki sıcak makarnanın üzerine dökün. arıştırın.

- Sıcak tencereye dökülen yoğurt hafif ekşir, ve bildiğiniz sıradan yoğurtlu makarnadan daha lezzetli birşey ortaya çıkar. Baharatlar da cabası.
Yoğurtlu makarnanız hazır, soğutmadan tüketin.

- Yoğurtlu makarnaya salçalı sos da yapmak isterseniz:

Küçük bir tavaya iki  yemek kaşığı dolusu tereyağı koyun.  Altını kısıkta yakıp bir çatalla tutup gezdirerek eritin.
Tereyağı eriyince içine yarım yemek kaşığı salça koyun. Salçayı kızgın yağın içinde ezin, parçalayın. Yaklaşık 120 saniye kadar kızgın yağda karıştırarak pişirin. Salçanın rengi koyulaşıp bordo oldugunda altını kapatın.
Sıcak tereyağlı salça sosunuzu tabakların üstüne paylaştırabilirsiniz.
Tencereye dökmenizi tavsiye etmem, o kenarda ayrı dursun.

Afiyet bal şeker olsun!

Yoğurtlu makarna tarifi için yorum bırakmayı unutmayın!

1 yorum :

Çekinme çekinme. Yorum yap.