Bizim Menu

Sebzeli Sucuklu Kahvaltılık Tarifi

Yumurtalı, omletli sıradan kahvaltılardan sıkılmış olan acemiler, öğrenciler ve bekarlar için kolay ve ekonomik  bir kahvaltılık çeşidi! Mutlaka deneyin.

SEBZELİ SUCUKLU KAHVALTILIK İÇİN MALZEMELER: ( 1 veya duruma göre 2 kişilik)
- 2 adet çarliston biber (çok küçük olmasınlar)
- 1 küçük soğan (veya büyük soğanın yarısı)
- 1 büyük domates (veya iki küçük domates)
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 kupa kaynar sıcak su
- İstediğiniz miktarda sucuk

Soğanın kabuklarını soyup şöyle bir yıkayıverin. Önce yatay sonra dikey çevirerek küçük küçük doğrayın. Biberleri de soğan parçalarıyla aşağı yukarı aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın. 
Soğanlarla biberleri birlikte tavaya veya artık neyin içinde yapacaksanız ona atın. Yalnız tava gibi hafif genişçe olsun.
Soğan ve biberlerin üstüne bir tutam tuz gezdirin. Üstlerine 4 yemek kaşığı dolusu sıvı çiçek yağı da gezdirin ve yağla karıştırın tavadakileri iyice.
Altını yakmadan önce bir kenarda domatesi de soğan gibi doğrayın küçük küçük. Kenarda hazır şekilde beklesin. 
İstediğiniz miktardaki sucuğu da aynı büyüklükte küçük parçalara doğrayın, hazır beklesin.  Ben bir parmak uzunlugunda sucuk doğruyorum, yeterli oluyor.
Ocağın altını yakabilirsiniz artık.
Soğan ve biber parçalarını yağda sürekli karıştırın. Ocağın altı en yüksek derecede olsun. 
Soğan ve biberler yağın içinde iyice küçülüp ilk renklerini kaybettikleri zaman piştiler demektir.
Yani, beyaz olan soğanlar bir nevi krem, yeşil biberler de küçük ve daha jıyu yeşil olurlar. 
Piştiklerinde üzerlerine ilk önce sucukları ekleyin. İyice karıştırın. İçinizden altmışa kadar sayın karıştırırken. Üstüne yarım kaşık salçayı ekleyin. hazırda bekleyen bir kupa sıcak suyu da salçanın üstüne döküp, salçayı ezin. Su ve salça ile diğer malzemeleri iyice harmanlayın. Döktüğünüz suyun fokurdamasını bekleyin. Fokurdamaya başlayınca hazırda bekleyen domatesleri de dökün.
Bir iki kere karıştırın. Üzerine bir çay kaşığı tuz serpin. Hafif acılık hoş olur derseniz bir çay kaşığı pul biber de serpin ve tavanın ağzını kapatıp ocağın altını orta ateşe getirin.
Arada bir kapağını açıp kontrol edin, suyunu iyice çekince altını kapatın. Suyunu çekmesi 1-2 dakika kadar sürebilir. Aman unutup yakmayın. :)
Ekonomik sebzeli kahvaltılığınız hayırlı olsun. Peynir ve zeytinle iyi gider. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.