Bizim Menu

Ispanaklı Bulgurlu Salata Tarifi

Merhabalar!

Ispanaklı bulgurlu salata tarifi, sıradan salatalardan sıkılmış herkes için ideal. Üstelik diyet yapanlar için besleyici ve doyurucu bir öğlen yemeği bile olabilir.

MALZEMELER:    (Bir veya iki kişilik)
- 1 (bir) su bardağı köftelik bulgur ( Su bardağının şekli veya bir iki parmaklık farkın önemi yok, yaklaşık bir su bardağını kastediyorum. Evde yoksa daha az da kullanabilirsiniz.)
- 1 kupa kaynar sıcak su. (Kupa yoksa bir su bardağı + 3 yemek kaşığının aldığı kadar sıcak su daha)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası ( Tepeleme dolu değil, az dolu)
- 1 yemek kaşığının alabildiği kadar zeytin yağı (zeytinyağı kalmamış deyip de çiçekyağı veya mısır yağı veya tereyağı olmaz, kullanmayın. Tadı değişir.)
- 2 (iki) yemek kaşığının alabildiği kadar limon suyu. Şişelerde satılan limon sosları da olur.
- Eliniz büyüklüğünde iki adet marul yaprağı. Daha büyük veya daha  küçük yapraklarınız varsa iki el büyüklüğüne kırparak tamamlayabilirsiniz.
- 1 adet hıyar.
- 1 adet kırmızı lahananın çeyreği
- 1 adet orta veya büyük boy havuç
- Eliniz büyüklüğünde iki adet ıspanak yaprağı
- rende

Havucu bıçağı ileri geri sürterek lekeleri gidecek şekilde kazıtın. Ardından yıkayın.
Ispanak ve marul yapraklarını tek tek bol suyla iyicene güzelce yıkayın. Minik siyah böcekler olabiliyor, dikkat edin.
İki bardak su kaynatın. Birazı buharlaşacağından kalanı size anca yeter.
Salatalığı şerit şerit soyun.
Yıkama soyma işleri bitince, salatayı yapacağınız hafifçe derin kabın içine bulguru dökün.
Bulgurun üstüne kaynamış olan sudan yarım su bardağı gezdirin önce. Bir kaşık ile suyla bulguru harmanlayarak karıştırın. Bulgurun kuruluk durumuna göre 3-4 kaşık daha su ekleye ekleye istediğiniz kıvama getirin. Size kalmış. Ancak her eklemeden sonra 1 dakika bekleyin. İlk hali kandırıcı oluyor.
Salçayı ekleyip bulgurla karıştırın, her yeri pembeleşinceye kadar karıştırın.
Baş parmağınız ve işaret parmağınızla tek daldırışta yakalayabildiğiniz kadar tuzu bulgura serpin.
İsterseniz birer tutam nane ve pul biber de serpin.
Marul ve ıspanakları elinizle yenebilecek büyüklükte parçalayın. Bulgurun üstüne atın.
Salatalığı, havucu ve kırmızı lahanayı rendeleyip diğerlerinin yanına ekleyin.
Hepsini karıştırıp 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karışımın üstüne gezdirin. İyice karıştırın.
Baş parmağınız ve işaret parmağınızla bir daldırışta yakalayabildiğiniz kadar tuzu karışımın üstüne serpin. Karıştırın.
Bol vitaminli salatanız bitti, hayırlara vesile olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.